Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κραυγαλέα ατοπήματα της Δημ. Αρχής Ιωαννίνων



 
 ΕΙΠΑΝ-ΔΗΛΩΣΑΝ

Σύμφωνα  με ρεπορτάζ του Η.Α. με τίτλο ¨Δεν θέλουν παζάρι οι έμποροι¨  ο επικεφαλής  της Ανεξάρτητης  Δημοτικής Πρωτοπορίας κ. Γκόντας  τόνισε στην συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου (27/8/12) ότι το παζάρι  στο Δήμο Ιωαννιτών εγκρίθηκε με  ψήφους 4 -1  από την αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας  Ζωής.

 Απαντώντας  ο Δήμαρχος κ. Φίλιος  εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  για τη διενέργεια του παζαριού, γιατί έκρινε  ότι έχει μια  σειρά προβλήματα...

       ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 58 του Καλλικρατικού ν. 3852/2010 στις  αρμοδιότητες  του δημάρχου  εμπίπτει και η αρμοδιότητα  να εκτελεί  τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.

   Είναι λοιπόν,  άξια απορίας η άγνοια , κατά πως φαίνεται, της υποχρέωσης εκτέλεσης του νόμου,  τόσο από το Δήμαρχο όσο  και από τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης  κ. Γκόντα, έγκριτου νομικού, αλλά και η έλλειψη  αντίδρασης (παραίτηση)   από τα μέλη  της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής  για τη μη υλοποίηση της απόφασης ή τουλάχιστον της εισαγωγής της για συζήτηση στο κυρίαρχο όργανο που είναι το Δημ. Συμβούλιο.

Αγνοούν  άραγε  την καταστατική τους θέση τα μέλη της επιτροπής…..;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου