Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δημ. Αρχή Ιωαννίνων: Φτάνουν οι διαπιστώσεις για τις ανείσπρακτες οφειλές, αποφασίστε επιτέλους για την « ταμπακέρα ».



ΕΙΠΑΝ:
      Σε κοινή σύσκεψη  του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου με εκπροσώπους των επιμελητηρίων ,του εμπορικού  Συλλόγου  και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων στις      27/9/2012         ο δήμαρχος και ο  αντιδήμαρχος επί των οικονομικών  έδωσαν  αναλυτικά  την  εικόνα των οικονομικών του Δήμου.
   Είπαν ότι οι συνεχείς περικοπές σε θεσμοθετημένους πόρους δημιουργούν  τεράστιες δυσκολίες και απειλούν πλέον τη λειτουργία του Δήμου, αφού οι περικοπές στους ΚΑΠ φτάνουν, σε σχέση με το 2011, στο 50%, ενώ από τη ΣΑΤΑ δεν έχει δοθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ.
   Επιπλέον, αναφέρθηκε στα  έσοδα του Δήμου που παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα,  επειδή  η ανταπόκριση των οφειλετών του Δήμου στη ρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι πολύ χαμηλή.
   Ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά  έκανε στα προβλήματα που έχει ο Δήμος με πολλούς επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι αρνούνται να καταβάλουν τις οφειλές τους, είτε αυτές προέρχονται από τραπεζοκαθίσματα είτε από το τέλος 0,5%, είτε από μισθώματα. Τόνισε ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό και έκανε σαφές ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δε θα υπάρξει άλλη ανοχή!.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
      Στις διαπιστώσεις  για άλλη μια φορά  ο Δήμαρχος παίρνει άριστα, το πρόβλημα όμως της οικονομικής κατάστασης του Δήμου  δε λύνεται με διαπιστώσεις ούτε και με τα μακιγιαρισμένα δελτία τύπου αλλά με θεραπεία, δηλαδή με σκληρή δημοσιονομική  πολιτική που θα αίρει τις αδικίες  και τις ανισότητες  που παρατηρούνται μεταξύ των οφειλετών πολιτών  εξαιτίας  της  ανικανότητας και της καταδικασμένης πρακτικής  της δημ. αρχής  να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα  που παραγράφονται και να βεβαιώσει  τα οφειλόμενα μεγαλοοφειελετών.
    Ελπίζουμε , ύστερα από δύο χρόνια  που η Δημ. αρχή  γνώρισε   τα αίτια της οικονομικής δυσκολίας του δήμου, να μιλήσει επιτέλους για την ταμπακέρα του προβλήματος , όπως  π.χ. είναι  το ανείσπρακτο ακόμη ενοίκιο του Grand Serai, διαφορετικά  θα ισχύει το λεγόμενο για τη σύσκεψη: ¨ότι είναι μια μάζωξη ανθρώπων που συγκεντρώνονται για να αποφασίσουν ότι ο απών ή οι απόντες πρέπει να λύσουν το πρόβλημα¨.


kranasg.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου