Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΓΗΠΕΔΟ ΣΩΣΙΜΑΔΩΝ: Πέρυσι παγοδρόμιο, φέτος πισίνα, του χρόνου ποιος ξέρει…;


      Ο λόγος  για την κατάσταση  του γηπέδου ¨ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ¨.
   Ποιος άραγε ευθύνεται για τη κατάσταση αυτή και που οδηγείται η καταλληλότητα του γηπέδου μας;
    Στο ερώτημα  αυτό σαφώς   οι Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ,  που εκ του νόμου έχουν την ευθύνη της διαχείρισης,  οφείλουν να  τοποθετηθούν και  να αναδείξουν τους λόγους   οι οποίοι οδήγησαν  στην  σημερινή κατάσταση του  αγωνιστικού χώρου , όπου με το  παραμικρό  καιρικό ή άλλο φαινόμενο  μας εκθέτει πανελλήνια;
  Ως υπεύθυνη Ε.Δ.,  που είχε την ευθύνη  για τη διετή περίοδο 25/7/2010 έως 25/7/2012  τοποθετούμαστε και  αναμένουμε να κάνουν το ίδιο και οι  άλλες Ε.Δ.:
     Πρώτον, η Ε.Δ. της παραπάνω περιόδου, της οποίας την ευθύνη είχα  από τη  θέση του προέδρου βρέθηκε  δεσμευμένη  με την εκτελούμενη  από την ΠΑΕ   (φερόμενη)  προγραμματική σύμβαση  ανακατασκευής συμψηφιστικά του χλοοτάπητα , του συστήματος  άρδευσης και  του  αποστραγγιστικού δικτύου.     
     Βέβαια , το ερώτημα  που  ανακύπτει εδώ  και  θα πρέπει να απαντηθεί από την αρμόδια  για τη χρονική περίοδο 2007-2010 Ε.Δ.  είναι :  που οφείλεται η  αστοχία   ανακατασκευής του χλοοτάπητα που  έγινε από το Ελληνικό Δημόσιο το 2007 και σε ποιους καταλογίσθηκαν οι  όποιες  κακοτεχνίες.
   Σήμερα, η έκθεση  της   " Super League ΟΠΑΠ¨ που έχει και την ευθύνη της συντήρησης  των γηπέδων, ώστε να διαμορφωθούν αγωνιστικοί χώροι ευρωπαϊκού επιπέδου αποδίδει την κατάσταση στις κακοτεχνίες  που έγιναν ανακατασκευής του έργου και προτείνει  για την αναβάθμιση του γηπέδου την  αφαίρεση του υφιστάμενου χλοοτάπητα, την αποκατάσταση αποστραγγιστικού δικτύου, τον  επανασχεδιασμό αρδευτικού δικτύου, τη δημιουργία κλίσεων,την  εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα και, θα πρόσθετα,την ανύψωση της περίφραξης,  την αντικατάσταση του ταρτάν και την αναβάθμιση της επάρκειας του φωτισμού των προβολέων .
    Ας σημειωθεί ότι για την  αντικατάσταση του ταρτάν  και την αναβάθμιση της επάρκειας του φωτισμού των προβολέων υπάρχουν σχετικές μελέτες από τη Διοίκησή μας.
   Ύστερα από τα παραπάνω,  είναι χρέος μας  η πολιτεία  να αναλάβει την ευθύνη  ανακατασκευής του χλοοτάπητα με αναζήτηση ευθυνών στη κρίσιμη οικονομική  περίοδο που διέρχεται   και προς την κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο οφείλει να διαδραματίσει ο  λαλίστατος αρμόδιος  αντιπεριφερειάρχης , που ως μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ είχε την ευθύνη της καλής εκτέλεσης του έργου ,  αλλά και οι έμπειροι  αθλητικοί σχολιαστές  και δημοσιογράφοι που έριχναν  τις ευθύνες  σε άλλους που δεν τους  αναλογούσαν.
Υ/Γ.  Αναμένουμε,  τόσο τις τοποθετήσεις των Ε.Δ., όσο και τις τοποθετήσεις των δημοσιογράφων, στο πνεύμα πάντοτε του Προέδρου της  Σ.Ε.Α.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ  ¨Περί τήρησης της δεοντολογίας¨   κ.  Σ. Βασιλειάδη , αντιπροέδρου και πρώην Γραμματέα της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου