Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΙΝΩΝ: Στη δίνη των εκπτώσεων…



     Το έργο της αποχέτευσης της Πεδινής, με προϋπολογισμό 5,7 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ),  επιβεβαίωσε , στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  (1/10/12) , τις εντάσεις που υπάρχουν εντός της παράταξης της δημοτικής αρχής, αλλά και το πρόβλημα που μετακυλύεται στη ΔΕΥΑΙ  από την απόφαση   που πήρε το Δημ. Συμβούλιο  για αλλαγή του δικαιούχου  του έργου.

   Η αλλαγή όμως του δικαιούχου του έργου από το Δήμο στη ΔΕΥΑΙ  θα έχει ως  αποτέλεσμα  την επιβάρυνση των δημοτών  με ποσοστό 10%  για την καταβολή της ίδιας συμμετοχής  εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ, συμμετοχή που δεν υπάρχει για τα έργα του ΕΣΠΑ που εκτελεί ο Δήμος .

   Ο δημ. σύμβουλος της πλειοψηφίας  κ. Μανταλόβας  που στην Οικον. Επιτροπή του Δήμου έδωσε αρνητική ψήφο  στην τοποθέτησή του   εξέφρασε διαφορετική άποψη λέγοντας ότι:

 «Πρέπει να έχουμε τους ίδιους κανόνες και το ίδιο πλαίσιο στη λειτουργία μας. Δεν μπορούμε, ακόμα και στο όνομα του συμφέροντος της ΔΕΥΑΙ  να αλλάζουμε το πλαίσιο» , για να  σταθεί  ιδιαίτερα στη ΔΕΥΑΙ, λέγοντας ότι «θα μπορούσε κάλλιστα να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ με δεκάδες τρόπους».

                                        ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

   1.-  Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε  τη συλλογιστική του Δημάρχου  στο δίλημμα που έθεσε στο σώμα : «Επαναδημοπράτηση ή έργο με έκπτωση 12%», καίτοι με τη μη επαναδημοπράτηση το ποσοστό έκπτωσης   θα ανέλθει   στο    (12% συν 10%) 22% , αφού  δεν  θα  αναγκασθεί να καταβάλει  την ίδια συμμετοχή  από τη μεταφορά του έργου στη ΔΕΥΑΙ,  εκτός και αν ο ειδικότερος επί των έργων  αντιδήμαρχος εισηγητής  κ. Μασσαλάς  γνωρίζει μετά βεβαιότητας   ότι θα εξασφαλίσει έκπτωση μεγαλύτερη του 22% &

2.- Η τοποθέτηση του κ. Μανταλόβα ότι η ΔΕΥΑΙ : « θα μπορούσε κάλλιστα να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ με δεκάδες τρόπους» , χωρίς να  τους  απαριθμεί, τον εκθέτει ανεπανόρθωτα για έλλειψη παραταξιακής αλληλεγγύης που καταλήγει, εν κατακλείδι, σε όφελος των δημοτών.

Υ/Γ:  Οι πολίτες του Δήμου με  ενδιαφέρον αναμένουν τη δημοσιοποίηση των προτάσεών του , διαφορετικά νομιμοποιούνται να υποθέσουν  ότι, ως φέρελπις νέος,  νωρίς υιοθέτησε τον μικροπολιτικαντισμό.

kranasg.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου