Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ



    Η έλλειψη αθλητικών υποδομών αλλά και η  ανεπάρκεια των υφισταμένων είναι γνωστή σε όλους. Πρόκειται για γερασμένες  εγκαταστάσεις ,  που οι περισσότερες  δεν είναι νόμιμες  , στερούνται άδειας λειτουργίας ,με προϋπολογισμούς μειωμένους  και με τους τοπικούς φορείς   αδιάφορους για την ομαλή λειτουργία τους.  Απόδειξη για  παράδειγμα , της αδιαφορίας των τοπικών φορέων αποτελεί η στάση  του Δημάρχου απέναντι στην πρότασή μας ως  Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για σύνταξη προγραμματικής σύμβασης  με αντικείμενο  τη  νομιμοποίηση του κολυμβητηρίου  και  ακολούθως την υποβολή  πρότασης  στο ΕΣΠΑ για την αλλαγή του τρόπου θέρμανσης ,  η οποία , ενώ  στο δημοτικό συμβούλιο  έγινε ομόφωνα  δεκτή , εν τούτοις  εξακολουθεί  να παραμένει  στο συρτάρι  χωρίς να έχει  ακόμη υλοποιηθεί.    
  Εκτός απ’  αυτό η Διοίκηση και ο Πρόεδρος  της     Κοινωφελούς Επιχείρησης  Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης έθεσε στο χρονοντούλαπο της αθλητικής  ιστορίας , τον τομέα του αθλητισμού   παραχωρώντας  τα όργανα  άθλησης  σε διάφορους φορείς    και  ως  εκτούτου  αθετώντας  το  προεκλογικό  πρόγραμμά  της  αλλά και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε  σε επίπεδο ανασυγκρότησης  του δημοτικού αθλητισμού ο  Πρόεδρος  του πρώην  Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης.  
    Η μείωση των πιστώσεων της  Γ.Γ. Αθλητισμού 51.154.493  ευρώ   ( από 117.821.493 το έτος 2011 σε 66.667.000 ευρώ) οδηγεί στην κατάρρευση του αθλητικού οικοδομήματος σε όλα τα επίπεδα  και  συρρικνώνει το δημόσιο χαρακτήρα των αθλητικών υπηρεσιών, οπότε και η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου κρίνεται  αναγκαία  και θα έλεγα στον ίδιο βαθμό που θεωρούνται ως  αναγκαίες οι πετυχημένες   ¨πολυπολιτισμικές¨ εκδηλώσεις  , το κόστος των οποίων καλύπτει φυσικά ο   φορολογούμενος δημότης.
   Πρέπει λοιπόν,   να αντιδράσουμε στη συνεχόμενη απαξίωση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, η οποία διαπιστώνεται από την  έλλειψη των αθλητικών χώρων , τα συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας των αθλητικών κέντρων της πόλης (ΕΑΝΚΙ-ΠΕΑΚΙ-ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ»), αλλά  και την  αρχόμενη εμπορευματοποίηση του  αθλητισμού, φαινόμενα  της οποίας  συναντάμε  στο κολυμβητήριο και  στις ερασιτεχνικές αθλητικές ακαδημίες .

1 σχόλιο:

  1. KYRIE KRANA EXETE APOLYTWS DIKIO.GIATI ARAGE ENA APO TA SOBAROTERA MERH THS KOINWNIAS MAS NA BRHSKETE SE KATASTASH KATAREYSHS.EINAI KRIMA.BEBAIWS EINAI OIKONOMIKO TO PROBLHMA KAI OPWS GENIKA TA OLON OIKONOMIKO SYSTHMA STHN ELLADA PASXEI, EPIDRA DYSTYXWS KAI STON ATHLHTIKO TOMEA ,APO EGKATASTASEIS MEXRI ATHLHTES KAI DIOIKHSH.ALLA H ELLADA POTE DEN PETHENEI ....KAI KSANA PSO THN DOKSA TRVA ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή