Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Προς τον Πρόεδρο του κολυμβητικού σωματείου «Α.Ο.ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και όχι στον Θεό ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.


     Ανταποκρίθηκα  στην ανοιχτή πρόσκληση  του Αθλητικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τον αθλητισμό  στις 16.11.2012, με σκοπό  να συνεισφέρω  με την εμπειρία από τη λειτουργία μου ως προέδρου της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ και ως ανθρώπου που ασχολήθηκε με τον αθλητισμό.
    Δεν θα σχολιάσω σήμερα την πετυχημένη  εκδήλωση  με την ολοκληρωμένη πολιτική  εισήγηση και τις μεστές τοποθετήσεις των συμμετασχόντων αλλά θα σταθώ μόνον στην τοποθέτηση του «απολίτικου» κατά δήλωσή του, Προέδρου του κολυμβητικού σωματείου ¨ Α.Ο.ΠΟΣΕΙΔΩΝ¨ κ.  Σπυριούνη  που είπε: « ότι πέρυσι  έκλεισε το κολυμβητήριο και ότι λειτούργησε με τις χορηγίες του κ.  Περιφερειάρχη».
  Βέβαια , δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά  και στο  ειδικότερο πρόβλημα του  σωματείου του από την επιβολή προστίμου  για μη εμφάνιση  σε βιβλία της Εφορίας  των  εσόδων από δίδακτρα που εισπράττει για τις υπηρεσίες εκμάθησης  που προσφέρει σε αθλούμενους ,  κάνοντας χρήση των  δημόσιων  φυσικά αθλητικών  εγκαταστάσεων και ξεχνώντας  να τοποθετηθεί πάνω στο κυρίαρχο θέμα της εισήγησης για την μη  εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.
  Θεώρησα καθήκον μου επειδή είχα την ευθύνη της διαχείρισης του κολυμβητηρίου από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι 25 Ιουλίου 2012 να δημοσιοποιήσω  την απάντησή μου στην ψευδή και πολιτικά σκόπιμη σε βάρος εμού  και της Ε.Δ. κατηγορία του, η οποία έχει ως ακόλουθα:
  Του ζήτησα τις  εξής  διευκρινίσεις: α) Πότε έκλεισε το κολυμβητήριο πέρυσι και πως επανεκινήθηκε  και β) πόσους τόνους πετρελαίου  έβαλε μέσω χορηγιών  η Περιφέρεια ώστε να θεωρείται  καθοριστική  η συμβολή της στην λειτουργία του.
    Και ο κ. Πρόεδρος μου έδωσε τις εξής απαντήσεις : Δεν είπα ότι έκλεισε αλλά έτσι τοποθετήθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚΙ ότι θα κλείσει αν δεν βρεθούν πόροι και δεν γνωρίζω πόσο τόνους έβαλε γιατί πρόκειται για χορηγίες.
   Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω τα εξής που πιστεύω ότι είναι αρκετά για να επανορθώσει ο κ.  ¨απολίτικος¨  κατά τα άλλα Πρόεδρος.
   Πρώτον, η διαφορά από το   « έκλεισε»  μέχρι το «είπε ο αντιπρόεδρος ότι πρέπει να βρεθούν πόροι για να μην κλείσει» απέχει πόρρω και
  δεύτερον, η διαφορά μεταξύ των 3,7 τόνων που έβαλε η Περιφέρεια με  τους 100 και πλέον  τόνους  που χρειάζονται απέχει επίσης  πόρρω.
  Και φυσικά σε καμία περίπτωση η ποσότητα  δεν υπήρξε  καθοριστική στην λειτουργία του κολυμβητηρίου, ώστε  να δικαιολογεί τις ευχαριστίες του  σε κάθε ευκαιρία μικροφώνου προς τον κ. Περιφερειάρχη και τον  μηδενισμό του έργου της Ε.Δ.
   Με αφορμή φυσικά την τοποθέτησή του  κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε στον κ. Πρόεδρο να είναι προσεκτικός όταν αναφέρεται στις χορηγίες,  χωρίς να  διευκρινίζει ποιος πλήρωσε . Για το λόγο  αυτό  τον ερωτούμε να μας απαντήσει αν  πλήρωσε η Περιφέρεια ως χορηγός  ή  πλήρωσαν τρίτοι με προτροπή της Περιφέρειας, προσκομίζοντας  συνάμα και τα παραστατικά αυτής.
Υ/Γ:  Ελπίζουμε ότι ύστερα από την Προγραμματική  Σύμβαση της Περιφέρειας με τη Γ.Γ.Α.  για την κάλυψη  του κόστους λειτουργίας  των αθλητικών εγκαταστάσεων και φυσικά και του  κολυμβητηρίου τα φερόμενα και ως δίδακτρα  έσοδα  που εισπράττουν να καταργηθούν για να επανέλθει  ο  ερασιτεχνικός  αθλητισμός στις αρχές του. Διαφορετικά κανείς δεν τον εμποδίζει να αναπτύξει την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού  με τη δημιουργία ιδιωτικού κολυμβητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου