Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε9


Η υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 χρήσης 2011 (οικ. έτους 2012), λήγει, ύστερα από παρατάσεις στις 31.12.2012 .

Υποχρέωση υποβολής έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2011 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.
  

Oι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 υποβάλλονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο, και χειρόγραφα όταν  ο υπόχρεος σε υποβολή έχει αποβιώσει,    έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και όταν αποδεδειγμένα υπάρχει αδυναμίας ηλεκτρονικής εφαρμογής.
 

Η δήλωση υποβάλλεται πλέον ατομικά από κάθε φυσικό πρόσωπο, γι αυτό και δεν επιτρέπονται μεταβολές σχέσης κατά την υποβολή δήλωσης Ε9.

Oι μεταβολές σχέσης (έναρξη ή διακοπή έγγαμης σχέσης κ.λ.π.) θα πρέπει να δηλώνονται οπωσδήποτε στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. 

Επίκαιρα ερωτήματα:
 


Σε ποιες περιπτώσεις η σύζυγος που δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης  του taxisnet, μπορεί να υποβάλλει δήλωση Ε9 με τους κωδικούς του συζύγου της;
 
Η σύζυγος, μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά το Ε9, χρησιμοποιώντας για την πρόσβαση στο Taxisnet το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του συζύγου της.

Aπό την ημερομηνία όμως που είτε η σύζυγος αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, είτε δηλωθεί διακοπή ή διάστασης της έγγαμης σχέσης στο Μητρώο, δεν είναι δυνατή η υποβολή Ε9 με τη χρήση των κωδικών του συζύγου.




Προστατευόμενο ανήλικο τέκνο που δεν είναι πιστοποιημένος χρήστης (δεν έχει κωδικούς), μπορεί να υποβάλλει  με τους κωδικούς πρόσβασης του Υπόχρεου γονέα;
   
Μπορεί  να υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα.
   
 
Τα προστατευόμενα ενήλικα τέκνα μπορούν να υποβάλλουν Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του Υπόχρεου γονέα;
Τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα σε περίπτωση που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να πιστοποιηθούν ως χρήστες στο taxisnet και δεν μπορούν να υποβάλλουν με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα.

Ποιες οδηγίες ισχύουν για τον τρόπο συμπλήρωσης της δήλωσης Ε9;

Για τη συμπλήρωση του περιεχομένου των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί με τις εγκυκλίους ΠΟΛ.1001/4.1.2005 και ΠΟΛ.1047/10.3.2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου