Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Κάτοικοι του Εξωτερικού- Πότε είναι υπόχρεοι σε υποβολή φορ. Δήλωσης.



       Αλλάζουν πλέον τα κριτήρια για τα πρόσωπα που είναι υπόχρεα στην υποβολή φορολογικής δήλωσης. Μεταξύ των άλλων υπόχρεων για υποβολή φορολογικής δήλωσης είναι και οι κάτοικοι του Εξωτερικού.

    Έτσι, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο  που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή  , από φέτος  οικον. έτος 2013   ( χρήση 2012)  και επόμενα :

     Υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης είναι όσοι δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού για το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα ή υπάγονται στις διατάξεις των  Τεκμηρίων Δαπανών ή  απόκτησης περιουσιακών στοιχείων   (άρθρα 16 και 17 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος) , ανεξάρτητα αν εμπίπτουν στην απαλλαγή  της μη εφαρμογής  της αντικειμενικής δαπάνης και της δαπάνης απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

     Να θυμίσουμε ότι από 1.1.2011  η ετήσια αντικειμενική δαπάνη και η δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων  δεν εφαρμόζεται  για φυσικό πρόσωπο που έχει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του στην αλλοδαπή, εφόσον δεν αποκτά εισόδημα στην Ελλάδα. 
     Τέλος ,αν ο φορολογούμενος κατοικεί στην αλλοδαπή, υπόχρεοι σε  υποβολή  δήλωσης είναι αλληλεγγύως με αυτόν, οι αντιπρόσωποι ή οι πράκτορές του στην Ελλάδα.

Υ/Γ. Οι κάτοικοι του εξωτερικού  μπορούν για κάθε συγκεκριμένη φορολογική τους απορία να  μας υποβάλουν το ερώτημά τους  και στo email : kranasg@hol.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου