Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεχειλίζει από ευαισθησίες ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


    Με την επανεκλογή του στο αξίωμα  του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων ο κ. Γιωτίτσας δήλωσε ότι  ο ρόλος του Δημοτικού  Συμβουλίου θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός, μια και  θα κληθεί να λάβει τις απαιτούμενες ορθές αποφάσεις  στους τομείς των κοινωνικών δομών  ,  της αξιοποίησης κάθε  εθνικής και κοινοτικής χρηματοδότησης , της ενίσχυσης δράσεων που θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να ξεπεράσει την κρίση παιδείας και πολιτισμού, της  προστασίας του πολύτιμου περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής και της επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας.  
    Δε θα σχολιάσω  όλους τους παραπάνω  τομείς  δράσεων, γιατί  θα ήμουν  αναγκασμένος να μακρυγορήσω, αλλά θα επικεντρώσω  την κριτική μου  στην ευαισθησία  του απέναντι στο περιβάλλον  και στα καθημερινά  προβλήματα της γενέτειράς του.
    Δείγμα  της ευαισθησίας  του  Προέδρου  για επίλυση των καθημερινών προβλημάτων αποτελεί  η εικόνα της κεντρικής πλατείας  Κουτσελιού  που ακόμα και κατά τη διάρκεια  των γιορτών  παρέμεινε    αφώτιστη και ασκούπιστη  γεμάτη φύλλα και σκουπίδια. 
 Το ερώτημα των πολιτών  στην απαράδεκτή αυτή εικόνα της κεντρικής πλατείας  ήταν: Κι’ αν  ο Πρόεδρος της κοινότητας  άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντα του ή είναι ανεπαρκής , δε θα έπρεπε  να παρέμβει  ο αρμόδιος για την καθαριότητα στο Δήμο μας;
    Έπειτα, σχετικά  με την ευαισθησία του απέναντι  στο περιβάλλον,  ποια ήταν ή   και είναι    η παρέμβασή του  για τη σωτηρία  του περιβάλλοντος  της περιοχής  το οποίο, ως  γνωστό, είναι  επιβαρημένο  από τα ζωικά απόβλητα, τα πτηνοτροφεία και την μόλυνση εξαιτίας του ΧΥΤΑ αλλά και τη μη οριστικοποίηση  ακόμη του Προεδρικού Διατάγματος  για την προστασία της λίμνης;
  Βέβαια, οι κάτοικοι της περιοχής και ιδιαίτερα  του Κουτσελιού δεν ξεχνούν   τους πύρινους λόγους του στη Γορίτσα κατά της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ  στο Ελληνικό και  γνωρίζουν  καλά  την αλλαγή της στάσης του, αφού  ψήφισε  την κατάργηση  της προσφυγής που ασκήθηκε  από τον  πρώην Δ. Παμβώτιδας  εναντίον της κατασκευής του  και ακόμα την παντελή απουσία  στήριξης των μελών του Δημ. Συμβουλίου της  πρώην Δημ. Αρχής Παμβώτιδας  που σύρθηκαν στα ποινικά δικαστήρια υπερασπιζόμενα το περιβάλλον της περιοχής.
   Ξεχειλίζει, λοιπόν, στο μήνυμα του από ευαισθησία ο Πρόεδρος για τη λήψη αποφάσεων καθοριστικών για το Δήμο μας  ( ίσως αναρτηθούν και  στην πινακοθήκη) μια και την προηγούμενη διετία απορροφήθηκε από  την οργάνωση  των εορταστικών εκδηλώσεων  για τη συμπλήρωση  εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας , δικαιολογώντας  έτσι  την έως τώρα αδράνειά του  και διαβεβαιώνοντάς μας συνάμα, ότι το 2014 που είναι και έτος εκλογών όλα θα δρομολογηθούν αν δεν προκάμουν να τα επιλύσουν.

  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου