Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο πετυχημένος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. (Ν)άστος.


   Διάβαζα στην ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ –της εφημερίδας ¨ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ¨ που επιμελείται ο αγαπητός δημοσιογράφος κ. Απ. Τζελέτας με το  τίτλο:
 «Τι τις θέλουν τις ανακοινώσεις»; τα εξής: « Κατοικώντας τέσσερις και πλέον μήνες στο Κάστρο, μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να πιστοποιήσουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι παντελώς απούσα και κατά συνέπεια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και στάθμευσης αυτοκινήτων πλην των κατοίκων είναι ανεφάρμοστο. Με εξαίρεση μικρές χρονικές περιόδους από την ημέρα που τοποθετήθηκαν οι απαγορευτικές πινακίδες εδώ και αρκετά χρόνια, ουδέποτε εφαρμόστηκε. Και αυτό που μας προκαλεί εντύπωση, είναι γιατί η δημοτική αρχή κατά διαστήματα βγάζει ανακοινώσεις για αυστηρή εφαρμογή του μέτρου και επιβολή «τσουχτερών» προστίμων, από τη στιγμή που δεν έχει διάθεση να το πράξει. Δεν το καταλαβαίνουν ότι γελοιοποιούνται; Ας ελπίσουμε ότι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας της Δημοτικής Αστυνομίας από τον Δ. Νάστο στον Π. Κιτσούλη, θα σημάνει και μια διαφορετική αντιμετώπιση του όλου ζητήματος. Αν όχι, τουλάχιστον ας μην βγάλουν ανακοινώσεις».
       Εύστοχη η επισήμανση αλλά φοβάμαι ότι γίνεται  σε ώτα μη ακουόντων. Και  αυτό γιατί η αξιολόγηση για το αξίωμα του  αντ/ρχου δεν συνδυάζεται με  τις δημιουργικές ικανότητες του προσώπου  αλλά  συμβαδίζει με τις ανειλημμένες πολιτικές δεσμεύσεις του Δημάρχου και με τις πιέσεις του « δημοτικού διευθυντηρίου».
   Το χειρότερο στη  συγκεκριμένη περίπτωση είναι  η ανάθεση  στον προαναφερόμενο αντιδήμαρχο  του   ευαίσθητου τομέα  της Πολιτικής Προστασίας που έχει να κάνει με τις ζωές των ανθρώπων, σπεύδοντας μάλιστα, πριν την ανάληψη της αρμοδιότητάς  του ο κ. (Ν)άστος να τον  επιλύσει, όπως αυτό προκύπτει από τις πρώτες δηλώσεις του στην τοπική κοινότητα των Μουζακαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου