Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο γαλάζιος αθλητικός «τηλεβόας»



  Στην καθιερωμένη   αθλητική εκπομπή  της ΗΡΤ την Παρασκευή (4/1/12),  παρενέβη   για να  ανασκευάσει αλλά και να στηρίξει  τον Υφ. Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη σε όσα σε βάρος του καταλόγισε ο κ. Γιαννής, αναφορικά με την πλήρη απραγία  που επέδειξε για τις αθλητικές υποδομές του νομού  μας και της Ηπείρου γενικότερα.

    Δεν θα σχολιάσω την απόφαση για τους λόγους  που ο ερασιτέχνης ΠΑΣ τίμησε  τον  Υφ.  κ. Ιωαννίδη για την αδιαμφισβήτητη προσφορά στο Ελληνικό Μπάσκετ , αλλά δεν μπορώ να μην σταθώ  στην προσπάθεια του Γραμματέα της Ε.Δ. του Σταδίου,  να εμφανίσει ως άθλο της , την εξασφάλιση μιας  διοικητικής  άδειας  τέλεσης αγώνων στο Πανηπειρωτικό  γήπεδο, επιρρίπτοντας ευθύνες  και ανικανότητα στην προηγούμενη Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ.

   Ως Ε.Δ.  καταθέσαμε αίτηση κατά προβλεπόμενα  στην αρμόδια πρώην Περιφέρεια Ηπείρου  για την έκδοση της σχετικής άδειας και δυστυχώς μας αρνήθηκαν  την άδεια, τόσο στο Πανηπειρωτικό όσο και στο Ε.Σ.Ι. «Ζωσιμαδών»  με το σκεπτικό  ότι : « Δεν υπάρχει ισχυρή περίφραξη του αγωνιστικού χώρου  ύψους 2,50 μ.  τουλάχιστον, κατά μήκος  του αγωνιστικού χώρου» .

    Την  ακαταλληλότητα τέλεσης αγώνων την στήριξε πάνω  στις διατάξεις του άρθρου  56Α  του Ν2725/1999, όπως προστέθηκε  με το άρθρο  9 του Ν 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο  8 του Ν3207/2003 και την αρ. 46596/22.11.2004 ΚΥΑ.

  Σήμερα μας πληροφόρησε  για τον άθλο του ο  γαλάζιος αθλητικός «τηλεβόας» και γραμματέας της Ε.Δ. , φίλος μου κ. Μπίγγος, οπότε και οφείλει  να απαντήσει  δημόσια στα ακόλουθα ερωτήματα:

   Πρώτον, έχει ξεπερασθεί το κώλυμα του ύψους της περίφραξης; και

Δεύτερον, μήπως  έχει αλλάξει η νομοθεσία  και κατά συνέπεια ρυθμίστηκε νομοθετικά το θέμα, οπότε και δεν πρόκειται για έργο αλλά για μια τρέχουσα  διοικητική πράξη ;

   Αναμένουμε, την οφειλόμενη απάντηση, ώστε να μην καταλογίζονται  ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά και να μην απονέμουμε ευχαριστίες   για ασήμαντες παρεμβάσεις μια και οι σημαντικές αθλητικές παρεμβάσεις έχουν τεθεί προ πολλού στο χρονοντούλαπο της  αθλητικής ιστορίας.

  Στη διάθεσή του για ένα από κοινού δημόσιο διάλογο.

Υ/Γ:  Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα  η έρευνα  επ΄αυτού  των τοπικών αθλητικών   δημοσιογράφων  αλλά και των έμπειρων σχολιαστών του πολιτικού ρεπορτάζ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου