Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Δημαρχιακός μαξιμαλισμός .


            Παρακολουθήσαμε  τον κ. Δήμαρχο Ιωαννιτών σε τηλεοπτική του παρουσίαση αλλά και σε εμβόλιμες παρεμβάσεις  να συνεχίζει την  προσπάθειά του να δικαιολογεί  την αυθαίρετη παρέμβαση δημιουργίας στίβου για τη διεξαγωγή των αγώνων θαλασσίου σκι στη λίμνη μας.
     Θεωρώ πως κάθε προσπάθεια  που αποβλέπει  στη δημιουργία ή την αναβάθμιση  αθλητικών υποδομών στην  περιοχής μας , όχι μόνο είναι επαινετή αλλά και  χρήζει της ευρείας στήριξης όλων των φορέων.  Η προσπάθεια όμως δημιουργίας στίβου θαλασσίου σκι  στη λίμνη, έτσι όπως τη διαχειρίζεται ο κ. Δήμαρχος  δημιουργεί την εντύπωση μιας  προσπάθειας απενοχοποίησής του  από τις  καταγγελίες του Συλλόγου Προστασίας της Λίμνης. Η θέση του πρώτου πολίτη της πόλης μας  θα έπρεπε να ήταν  ξεκάθαρη και με πυγμή.  Όφειλε να είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι ο σκοπός του είναι η δημιουργία στίβου θαλασσίου σκι  και όχι να επικαλείται το αστήρικτο  επιχείρημα,  ότι ο σκοπός είναι να εκπαιδευτούν εργαζόμενοι στη χρήση του μηχανήματος κοπής καλαμιών!.
    Το χειρότερο είναι ότι σε ερώτημα που του τέθηκε, αν η  προστασία της λίμνης είναι στην αρμοδιότητα  της Δημ. Αρχής  απάντησε: «ότι ο Δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στη λίμνη!».
   Κατόπιν αυτού εύλογα κανείς  αναρωτιέται: Αυθαίρετα και χωρίς να εξασφαλιστούν οι προβλεπόμενες  άδειες  έκαμε ο Δήμαρχος την παρέμβασή του στη λίμνη; Ο Σύλλογος Θαλασσίου σκι ή ο πολίτης  θα μπορούσε να το κάνει αυτό  αυθαίρετα;
    Αντί, λοιπόν,  να διαμορφώνονται δια του επίπονου διαλόγου προτάσεις με βάση την πραγματικότητα  και την ανάγκη  για συνολική και όχι επιλεκτική  και μεμονωμένη αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, εκτοξεύονται αλληλοκατηγορίες  και έωλα επιχειρήματα. 
    Την ώρα που στην Ελλάδα αλλά και στο δήμο μας  οι απλοί άνθρωποι πρέπει να τα βγάλουν πέρα με την αύξηση της φορολογίας, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, τους φουσκωμένους λογαριασμούς  κλπ, την ίδια ώρα προκαλούν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις του δημάρχου και  ενισχύουν  το δημαρχιακό μαξιμαλισμό που  είναι η εύκολη πολιτική με προνομιακό πεδίο τον  λαϊκισμό.
   Η πόλη μας  θα πρέπει να κάνει μια συζήτηση για όλους αυτούς τους  λόγους που οδήγησαν το δήμαρχο σ’  αυτόν τον παράλογο δρόμο και να είναι σίγουρη πως θα ξεπηδήσουν νέες δυνάμεις,με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης.
  Η Δημ. αρχή  έφτασε τον μαξιμαλισμό στην υπεράσπιση της αυθαιρεσίας, αντί να επεξεργαστεί  σχέδια  για την αναβάθμιση των  ακατάλληλων  αθλητικών υποδομών και μορφές  συλλογικότητας  του ιστορικού Δήμου που διανύει το εορταστικό έτος  της επετείου των  εκατό χρόνων απελευθέρωσης.
  Τέλος, ας μη λησμονούμε ότι ο Δημαρχιακός  μαξιμαλισμός  πιθανόν να προσφέρει βραχυχρόνια  ψήφους, συμπάθεια, αποδοχή κ.λπ.,  μακροχρόνια όμως είναι για τον τόπο καταστροφικός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου