Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τοπικές σκέψεις και προτάσεις για τις δημοτικές εκλογές.



 Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας με τον τίτλο «  Σκέψεις και προτάσεις για ευρωεκλογές, εθνικές και δημοτικές εκλογές.» είχαμε  αναφερθεί  σε δημοσιεύματα σχετικά με τις αλλαγές μεταφοράς  των εκλογών για το  καλοκαίρι του 2015 αντί της  νομοθετημένης ημερομηνίας  του  Ιουνίου  2014.

  Για το θέμα αυτό  τοποθετήθηκε  θετικά ο Δήμαρχος   Ιωαννίνων κ. Φίλιος τονίζοντας  ότι: « οι εκλογές στο μέσο του χρόνου ,ενδεχόμενα να φέρουν αλλαγή σε δημοτικές αρχές και τότε θα υπάρχει το εξής φαινόμενο: θα έχουμε τους ίδιους προϋπολογισμούς, τα ίδια τεχνικά προγράμματα που θα έχουν ήδη ψηφιστεί, αλλά με άλλη δημοτική αρχή που ενδεχόμενα θα τα έχει καταψηφίσει κιόλας. Για να διορθωθεί η κατάσταση θα χρειαστούν πάνω από 5 μήνες. Οπότε θα έχουμε καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ. Μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο».
   Πιστεύω  απόλυτα ότι η πενταετής θητεία των δημοτικών αρχών παρέχουν ικανό χρόνο για την εκδίπλωση  και υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος κάθε δημοτικής παράταξης.
   Όμως ο αιτιολογικός λόγος  του κ. Φίλιου για  παράταση με επίκληση το ΕΣΠΑ  δεν γίνεται  πιστευτός , μια και η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ λήγει στις 31/12/2013 , οπότε κάθε νέος σχεδιασμός  ή  τροποποίηση ή  το χειρότερο ανατροπή του ΕΣΠΑ   από την επόμενη δημ. αρχή που θα προκύψει είναι παντελώς  αστήρικτος και πολιτικά  «ύποπτος».
 Κλείνοντας , θέλω να κάνω  γνωστό σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι έκπληξη και είδηση θα αποτελούσε αν ο δήμαρχος δεν συμφωνούσε με την παράταση της θητείας του, γεγονός που προδίδει ανησυχία για το αποτελέσματα των επόμενων εκλογών, αν βεβαίως θα είναι  ξανά προτεινόμενος «αυτοδιοικητικός» υποψήφιος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου