Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : Το αλαλούμ

Αναδημοσιεύομαι από τον τοπικό «Πρωϊνό Λόγο» την Επιστολή - διαμαρτυρία κατοίκου του πρ. Δήμου Παμβώτιδος που έχει ως εξής:
                               Η επιστολή
Ο  Κ. Ζ.   με επιστολή του περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την εισπρακτική πολιτική που ακολουθεί στις μέρες μας η ΔΕΥΑΙ:
«Όπως είναι γνωστό στο αναγνωστικό σας κοινό, με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» ο όμορος Δήμος Παμβώτιδας περιήλθε στη δικαιοδοσία του Δήμου Ιωαννιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται.  Ειδικότερα στο θέμα της ΔΕΥΑΙ, στην οποίαν περιήλθε ο Τομέας Ύδρευσης - Αποχέτευσης συμβαίνουν τελευταία πρωτόγνωρα για ένα ευνομούμενο κράτος εισπρακτικά τερτίπια.
Έτσι, περί το τέλος Αυγούστου 2012 αποστέλλεται λογαριασμός νερού ΕΝΑΝΤΙ για το Α’ τρίμηνο (εξόφληση 5-9-12) με την ένδειξη «Η εκκαθάριση γίνεται στον επόμενο λογαριασμό».
Στα μέσα Δεκεμβρίου έρχεται ο λογαριασμός για το Β’ τρίμηνο του 2012 και πάλι ΕΝΑΝΤΙ και με το ίδιο τροπάριο, με ημερομηνία λήξης 28-12-12.
Δεν πρόφτασαν οι καταναλωτές να εξοφλήσουν τον προηγούμενο και έρχεται στις 31-1-2013 ο λογαριασμός για το Γ’ Τρίμηνο του 2012 (!) με ημερομηνία εξόφλησης 12-2-2013 και το ίδιο επίσης τροπάριο, το ΕΝΑΝΤΙ και με το «Η εκκαθάριση… κλπ.»).
Και τώρα έρχεται το… κερασάκι στην τούρτα: Χωρίς καν να περιμένουν την εξόφληση του Γ’ Τριμήνου (ΕΝΑΝΤΙ με το ίδιο λογότυπο τροπάριο), στις 3-2-2013 έρχεται και ο λογαριασμός για το Δ’ τρίμηνο του 2012 (ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ), με ημερομηνία εξόφλησης «την ίδια» με την προηγούμενη, δηλαδή 12-2-2013 (!), στον οποίο κατά παράδοξο και ανεξήγητο τρόπο αναφέρεται και η οφειλή του Γ. Τριμήνου (πριν αυτή εκπνεύσει) σαν «ληξιπρόθεσμη».
Με όλα τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι από δω και πέρα οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Παμβώτιδος, θα παίρνουν λογαριασμό με την πραγματική κατανάλωση ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ  και με χρονοκαθυστέρηση!
Η χρέωση στα επιμέρους τετράμηνα θα γίνεται από τα Γραφεία και… όποιον πάρει ο χάρος και άντε να βρεις τα δίκια σου! Έχεις δεν έχεις κατανάλωση νερού, θα πληρώσεις για να γεμίσουν τα άδεια Ταμεία του Δήμου».
  ΣΧΟΛΙΟ: Δυστυχώς  οι κάτοικοι , αντί να δουν μειώσεις στους λογαριασμούς νερού , λόγω της κατασκευής και της λειτουργίας  του μεγάλου έργου της αυτόνομης ύδρευσης  του πρώην Δήμου Παμβώτιδας,  δέχονται  λογαριασμούς  ανεξήγητους  και αυτό οφείλεται στην εκχώρηση  της εκμετάλλευσης από το Δήμο  στο ΣΥΔΚΛΙ και στο αλαλούμ  που βασιλεύει στη Δ.Ε.Υ.Α.Ι. με πρόεδρο  τον Δήμαρχο, αντιπρόεδρο   τον γραμματέα της δημ. παράταξης κ. Θεμελή και θεατές τον αντιπρόεδρο του ΣΥΔΚΛΙ κ.  Βήκα και αντιδήμαρχο της Δημ. Ενότητας  Παμβώτιδας κ. Βίνη.
     Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι την   αυτόνομη ύδρευση του Δήμου  Παμβώτιδας οραματίστηκε και ξεκίνησε  η Δημ. Αρχή  της περιόδου 2003-2006 και συνέχισε η επόμενη  με στόχο την επάρκεια  νερού, τη μείωση των απωλειών και την υγιεινή και  μείωση του τιμολογίου. Περισσότερα σε επόμενο σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου