Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι οδηγίες του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη για την είσπραξη οφειλών.



   Η  εντολή που δόθηκε σε όλους τους εφόρους της χώρας ,προκειμένου να εξοφληθούν  τα ληξιπρόθεσμα ,  υπό το φόβο του γενικού «παγώματος» πληρωμών και , εν αναμονή της νέας ευνοϊκότερης ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα είναι να παρέχεται κάθε διευκόλυνση.
 Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης ,ζήτησε μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση να αντιμετωπίζουν πιο ελαστικά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που θέλουν να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Τους συνέστησε να χορηγούν όσο τον δυνατόν περισσότερες δόσεις για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
  Ακόμα, το κυνήγι των οφειλετών να ξεκινήσει ήπια το πρώτο τρίμηνο μόνο με τηλεφωνικές οχλήσεις και ειδοποιητήρια και στη συνέχεια να κλιμακωθεί, με προτεραιότητα τις νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2012 που θεωρούνται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν.
 Η νέα ρύθμιση δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από 1-2 μήνες, με την κυβέρνηση να επιδιώκει δυνατότητα αποπληρωμής σε έως 100 δόσεις και επιτόκιο που θα κυμαίνεται από 0,5-0,7%, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους ώστε να μπουν και οι τράπεζες στο παιχνίδι της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων, πιθανόν μέσω της δυνατότητας εξόφλησης σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών.

   Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι τα ληξιπρόθεσμα  χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτοξευθεί στα 56,7 δισ ευρώ , εκ των οποίων 13,2 δισ ευρώ είναι οφειλές που δημιουργήθηκαν το 2012  και  από το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος  οι μικροοφειλέτες  που οφείλουν 1,1 δις ευρώ  ανέρχονται σε 2,3 εκατομμύρια  με χρέος που δεν ξεπερνά τον καθένα τις  3.000 ευρώ.
Υ/Γ: Τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να τις επικαλεστείτε ενώπιον των προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ. σε τυχόν αιτούμενη ρύθμιση και για ενημέρωσή σας παραθέτουμε τον ακόλουθο πίνακα της διάρθρωσης του πρόσφατου ληξιπρόθεσμου χρέους έτους 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου