Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Υπ. Εσωτερικών: Ταμειακό πλεόνασμα 160 εκατ. ευρώ στους δήμους τον Ιανουάριο του 2013 .

  Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι οι δήμοι τον Ιανουάριο του 2013 κατέγραψαν  ταμειακό πλεόνασμα, ύψους περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ.
   Συγκεκριμένα,  οι δήμοι, ως προς το σκέλος των εσόδων κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες εισπράξεις επί των ιδίων εσόδων τους που αφορούν το οικονομικό έτος 2013 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, φόροι, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, κτλ), εμφανίζοντας μια αύξηση περίπου 18%. Παράλληλα, βελτιώθηκε η εισπραξιμότητα των απαιτήσεων των δήμων που αφορούν τα προηγούμενα οικονομικά έτη καθώς τον Ιανουάριο του 2013, οι εισπράξεις εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου 26% έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι.
  Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι «μετά τη δύσκολη προσπάθεια των τελευταίων μηνών είναι ευχάριστο ότι τον Ιανουάριο του 2013 καταγράφονται τα πρώτα θετικά οικονομικά αποτελέσματα στους ΟΤΑ. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και στη συστηματική συνεργασία με τους δημάρχους και την ΚΕΔΕ».
    Επίσης, κατά τον υπουργό Εσωτερικών, «η αύξηση των εισπράξεων ιδίων εσόδων από τους ΟΤΑ που εξηγεί το ταμειακό πλεόνασμα για τον Ιανουάριο του 2013, παρά τη μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό αποτελεί ένα πρώτο δείγμα ενίσχυσης της οικονομικής τους αυτοτέλειας, κάτι που αποτελεί κεντρική μας επιλογή».

Υ/Γ: Ενδιαφέρον έχει  και η παράθεση των στοιχείων  ανά Δήμο  προκειμένου να αξιολογήσουμε και το οικον. αποτέλεσμα  που πέτυχε ο Δήμος  Ιωαννιτών.  Άραγε με την  επιτυχία αυτή ενισχύεται η οικονομική τους αυτοτέλεια ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου