Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τα ¨ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ¨ στο ΤΑΙΠΕΔ με τη Δημ. Αρχή Ιωαννίνων να σχεδιάζει χωρίς τον "ΞΕΝΟΔΟΧΟ"



 Στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει και  η περιοχή στα  Λιθαρίτσια  με όσα είπε ο πρώην πρόεδρος  του ΙΟΒΕ κ. Αθανασόπουλος  στη χθεσινή εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών και του ΙΟΒΕ .
     Η  προς παραχώρηση  σε ιδιώτες έκταση περιλαμβάνει  το δημοτικό πάρκινγκ κάτω από τα Λιθαρίτσια και ένα μέρος του πάρκου.
     Η συγκεκριμένη έκταση παραχωρούνταν στο Δήμο Ιωαννιτών με πολυετείς συμβάσεις. Η τελευταία έληξε το 2011 και παρότι η διαδικασία τότε θεωρήθηκε  τυπική, η έκταση δεν παραχωρήθηκε ξανά, καίτοι τον περσινό Ιανουάριο η ΚΕΔΕ είχε καταθέσει αίτημα για παραχώρηση όλων των «συναφών» ακινήτων στους Δήμους.
  Η  βραδύτητα  διεκδίκησης από το Δήμο  της παραπάνω έκτασης  είχε ως αποτέλεσμα  να καταγραφεί ως περιουσία προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ  και έτσι  μπλοκαρίστηκε η οποιαδήποτε περίπτωση άμεσης παραχώρησης στο Δήμο.
  Η απώλεια της έκτασης αυτής αποτελεί βαρύ πλήγμα για τη Δημ. Αρχή και την πόλη μας ,  μια και πέραν της απώλειας δημοτικών εσόδων  από το  πάρκινγκ , η πόλη  χάνει την αξιοποίηση  του ιστορικού χώρου  αλλά και την ανάπλαση του πάρκου.

   Καλόν είναι την παρακάτω πρωτοβουλία της προσφυγής κατοίκων για τη μεταβίβαση εκτάσεων του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ  , η Δημ. Αρχή να μιμηθεί  και να πρωτοστατήσει άμεσα  στην μεταβίβαση του χώρου αυτού στο Δήμο , ώστε να παραμείνει  κτήμα όλων των πολιτών .

   Ειδικότερα  10 κάτοικοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ισχυριζόμενοι ότι η  μεταβίβαση εκτάσεων  στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής ,προσκρούει  σε  πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και  σε  πρόσφατους νόμους.

Υ/Γ.:Απορίας άξιον είναι πώς  με τη μελέτη ανάπλασης και αξιοποίησης  του χώρου που σχεδίασε η Δημ. Αρχή δεν ερευνήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ώστε με ένα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο ο κ. Δήμαρχος  να προκάμει  το πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου