Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Ξηλώνονται» στέγαστρα στον Μώλο Ιωαννίνων.


  Από αύριο, συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση ορισμένων στεγάστρων επί της οδού Μαβίλη, στον Μώλο.
  Από το καλοκαίρι, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είχε πάρει απόφαση
για τον τρόπο απομάκρυνσης των μόνιμων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους. Την απόφαση αυτή έρχεται να υλοποιήσει τώρα ο Δήμος.

  Το ερώτημα  το οποίο επανέρχεται είναι τι θα γίνει με τα στέγαστρα των καταστημάτων που συνεχίζουν να λειτουργούν; Η δημοτική αρχή συνεχίζει να βρίσκεται σε μια συζήτηση μαζί τους για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση η οποία και τον κοινόχρηστο χώρο θα απελευθερώνει από τις κατασκευές αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα εξουδετερώνει.

Άλλωστε έχει ένα χρόνο ακόμη για να υλοποιήσει τις αποφάσεις  που κατά καιρούς έχει λάβει για  κατεδάφιση των μόνιμων μεταλλικών εγκαταστάσεων,  που παρανόμως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  έχουν κάμει  σε κοινόχρηστους χώρους.

  Ας σημειωθεί ότι μνημείο αυθαιρεσίας  υγειονομικού καταστήματος  με μόνιμες μεταλλικές εγκαταστάσεις σε κοινόχρηστο χώρο υπάρχει και στην πλατεία του  Κατσικά , το οποίο  οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι  συνειδητά κληρονόμησαν στον παρόντα αρμόδιο αντιδήμαρχο. Ιδού πεδίον λαμπρόν για την  ανάδειξη της ισονομίας , της διαφάνειας και  της αποκατάστασης των  όσων περί πολιτικής διαπλοκής  φημολογούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου