Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Τι απαντάει ο νέος αντ/ρχος Δήμου Ιωαννιτών στο σχόλιο με τον τίτλο: ¨Ιδιόμορφες συμφωνίες¨.


Διαβάσαμε στον Η.Α.  το εξής  σχόλιο με τίτλο: ¨Ιδιόμορφες συμφωνίες¨. « Πριν από λίγους μήνες γινόταν πολύς λόγος με τις εκπτώσεις του 12% που έδιναν εργολάβοι σε διάφορα έργα του Δήμου. Μάλιστα ο δήμαρχος μιλούσε ανοιχτά για εργολαβικά συμφέροντα. Το θυμηθήκαμε αυτό με αφορμή την έκπτωση του 12,7% για το έργο της αποχέτευσης στην Πεδινή. Με το πρόβλημα της χαμηλής έκπτωσης να είναι παραδεκτό από όλους, η δημοτική αρχή άρχισε τα παζάρια με την ανάδοχο εταιρία (μετά και τις έντονες διαφωνίες εντός της παράταξής της) μπας και πετύχει κάτι καλύτερο, δεδομένου και του γεγονότος ότι το έργο χαρακτηρίζεται εύκολο. Τα παζάρια κατέληξαν στην εξής συμφωνία:   Ο ανάδοχος δεν θα πληρωθεί κάποια παλιά χρέη της ΔΕΥΑΙ προς αυτόν. 250.000 ευρώ το ποσό. Τέτοιου είδους συμφωνίες καλό είναι να μην υπάρχουν, γιατί μπορεί να αποτελέσουν «δεδικασμένο». Όπως καλό είναι βέβαια να μην υπάρχουν χαμηλές ή υψηλές εκπτώσεις στα έργα.» Αν αυτά συμβαίνουν, τότε θα πρέπει  να ασχοληθούν  οι αρμόδιες ελεγκτικές  και δικαστικές αρχές , γιατί πρόκειται  για αυθαίρετες  και αδιαφανείς  ενέργειες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι για τις ενέργειες αυτές ενημερώθηκε και ο  νέος αντιδήμαρχος επί των οικονομικών στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται  η παραπάνω ελεγχόμενη συμφωνία.

Βέβαια, ενδιαφέρον έχουν  και τα όσα μεταξύ των άλλων είπε ο νέος αντ/ρχος  οικονομικών του δήμου Ιωαννιτών  στο δελτίο ειδήσεων της 18-06-13 του ITV: «Η υπεξαίρεση στην ταμειακή υπηρεσία συνεχίστηκε και μετά από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών...»! Πως συνέβη αυτό;

 Αναμένουμε , την απάντησή  του και του ευχόμαστε καλή δύναμη  στα νέα του καθήκοντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου