Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες, Ως πολίτες βιώνουμε όλοι μαζί την ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία με στόχο την ολοκληρωτική αποδόμησή της, την διάλυση του κοινωνικού ιστού και την περιθωριοποίηση κάθε ενεργού και υπεύθυνου πολίτη.

Απέναντι σ’ αυτή τη λαίλαπα, όσοι σήμερα υπηρετούν τους πολιτικούς θεσμούς ή κωφεύουν ή αδιαφορούν ή στρουθοκαμηλίζουν, γιατί δεν θέλουν να συγκρουστούν  με τα λίγα οργανωμένα συμφέροντα που τους στήριξαν, τους στηρίζουν και τους  χρησιμοποιούν ως ανάχωμα και ασπίδα απέναντι στην κοινωνική ευημερία και τη γαλήνη των πολιτών. Εκτός όμως από αυτούς, ευθύνη φέρνουν και όσοι αδυνατούν να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα ή παραμένουν δογματικά προσκολλημένοι και αγκυλωμένοι σε απόψεις, μοντέλα και πρακτικές που έχουν ήδη απορριφθεί από την πραγματικότητα.

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήταν ένα καταφύγιο για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνίας, έχει μετατραπεί σε χώρο κομματικών συγκρούσεων και προβολής αμετροεπών προσωπικών φιλοδοξιών, με τη χρησιμοποίηση κάθε μέσου χωρίς αιδώ.

Τα τελευταία χρόνια, στην πόλη και στο δήμο που ζούμε, βλέπουμε τις  δημοτικές αρχές  να εκτρέπονται από τους βασικούς στόχους και τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, να κινούνται στα όρια του κακού και του χειρότερου, αδιαφορώντας προκλητικά για τα προβλήματα της πόλης και των συμπολιτών. Γι’ αυτό έχουμε σήμερα μια ανάλγητη δημοτική αρχή, που δείχνει αδιαφορία στον κοινωνικό και τον προσωπικό πόνο.

Έχουμε μια απούσα μειοψηφία, που εξαντλείται στην καταγγελιομανία, ξεχνώντας τη δικής της καταστρεπτική πορεία. Έχουμε τοπικούς άρχοντες που αντικαθιστούν την ανικανότητά τους με την επίδειξη υπερβολικής κινητικότητας για την προσωπική τους προβολή και επιβίωση, που συνοδεύεται με ενέργειες φτηνού εντυπωσιασμού. Έχουμε και μια αριστερά στο χώρο της αυτοδιοίκησης που είτε απλώς κάνει διαπιστώσεις για κακώς κείμενα, χωρίς προτάσεις, είτε ακόμη χειρότερα, αφήνει έξω από το πεδίο ενασχόλησής της σημαντικά ζητήματα, που αφορούν τη ζωή των συμπολιτών μας.

Ορισμένα σοβαρά θέματα όπως το νοικοκύρεμα των οικονομικών, η θλιβερή εγκατάλειψη των χωριών και των συνοικιών, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση σε έργα, η εγκληματική αδιαφορία για τα περιβαλλοντικά θέματα, αντιμετωπίζονται πολλές φορές, αποκλειστικά και μόνο, ως αφορμή για στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις  και όχι ως βάση γόνιμου και υγιούς προβληματισμού για να λυθούν χρόνια προβλήματα της περιοχής.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι δημοτικοί «άρχοντες» να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και ν’ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει ζημιώσει περισσότερο το Δήμο μας και ποιος  έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο έλλειμμα.

Για τις πράξεις και τις παραλείψεις οι δημοτικοί σύμβουλοι της  πλειοψηφίας, εφόσον δεν διαχωρίζουν τη θέση τους, φέρουν αναλογικά ο καθένας, ακέραια την ατομική και τη συλλογική ευθύνη. Δεν μπορούν ν’ αποσιωπούν, ν’ αποποιούνται και να επικαλύπτουν ευθύνες, πολλές φορές σε βάρος της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και της αξιοπιστίας τους.

Δεν μπορούν όσοι άμεσα ή έμμεσα, ηθελημένα ή μη, οδήγησαν το Δήμο μας σ’ αυτή την κατάντια να αυτο-χρίζονται και ν’ αυτοαναγορεύονται πάλι ως μελλοντικοί σωτήρες του, ενώ με δικές τους ευθύνες έχουν καταστεί ολετήρες του.


Εμείς, ως μέλη   αυτής της κοινωνίας και ως άτομα που προσφέραμε με πλήρη ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας, θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν τιμά την ιστορική μας πόλη και ως  πολίτες δεν μας κάνει καθόλου υπερήφανους.

 Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται:

- Η αποκατάσταση του κύρους του Δήμου μας και η άμεση και έμπρακτη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα προβλήματα των συμπολιτών μας που χτυπιούνται ανηλεώς και από τις άστοχες και επικίνδυνες κυβερνητικές επιλογές.

- Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας για την εξασφάλιση πόρων που θα διοχετευθούν στην εκπλήρωση των στόχων του και στην υλοποίηση των οραμάτων των συμπολιτών μας.

               - Την προσαρμογή των δημοτικών τελών και των υπηρεσιών του δήμου  στις νέες οικονομικές συνθήκες που δημιούργησε η μνημονιακή πολιτική.

             Στις σημερινές συνθήκες απαιτείται σαφές όραμα με συγκεκριμένες προτάσεις για το Δήμο μας που θα συνοδεύονται με νέο πνεύμα διοίκησης και διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων.



Ήρθε , επιτέλους, η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!



Με την παρέμβασή μας αυτή

ΚΑΛΟΥΜΕ

όλους τους ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες του Δήμου μας και ιδιαίτερα τους νέους, να πάρουμε τις τύχες της πόλης στα χέρια μας, διαφορετικά θα θεωρηθούμε όλοι συνυπεύθυνοι για το «έγκλημα» που συντελείται.



                                                                    ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΑΝΑΣ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ-
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΓΟΣ-ΦΡΟΣΩ ΜΠΟΓΚΑ- ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΟΥΤΣΙΚΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗ- ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Υ/Γ:Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική , ποτέ  δεν θα καταλάβουν  ούτε την μία , ούτε την άλλη. Για την παρούσα δημοτική αρχή ισχύει το λεγόμενο του Βολταίρου:  ¨Η πολιτική είναι η τέχνη  της ψευδολογίας¨

Εύχομαι ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου