Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Παραίτηση που αφήνει ερωτηματικά;

Με απόφασή του ο Δήμαρχος  Ιωαννιτών έκαμε  δεκτή την από 17/6/2013  αίτηση παραίτησης του κ. Γ. Βίνη από το αξίωμα του Αντιδημάρχου της
Δημοτικής Ενότητας (Δ.Ε.) Παμβώτιδας και της Αγροτικής Ανάπτυξης
   Η με  αρ. πρ. 54718/3241 απόφαση του δημάρχου στο δια ταύτα έχει ως εξής:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
« 1. Αποδεχόμαστε την από 17/6/2013 αίτηση παραιτήσεως του κ. Γ. Βίνη από το αξίωμα του Αντιδημάρχου σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 54 παρ. 4 του ν. 3852/2010.
 2. Απαλλάσσουμε τον ανωτέρω από την άσκηση των αρμοδιοτήτων του ως Αντιδημάρχου σύμφωνα με τα οριζόμενα  στην  αριθ. 3874/303/18-1-2013  απόφασή μας» .
    Στη συνέχεια με άλλη  απόφασή του  για λόγους ανάγκης επικουρίας στο έργο του, ο  δήμαρχος τον όρισε  ως  Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δήμου Ιωαννιτών, με θητεία έως  και τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, μεταβιβάζοντας   σ΄ αυτόν  τις  αρμοδιότητες  τις  οποίες ασκούσε  και ως  αντιδήμαρχος.
    Οι ανωτέρω  αποφάσεις δημιουργούν απορίες και ερωτήματα στους κατοίκους  της Δ.Ε. Παμβώτιδας και δικαιολογημένα   οφείλονται απαντήσεις:
1.-  Γιατί υπέβαλε ο κ. Βίνης  την παραίτησή του από το αξίωμα  του αντιδημάρχου,  αφήνοντας  την εποπτεία του δεύτερου πληθυσμιακά πρώην 
δήμου Παμβώτιδας  σε άλλους;
 Το τυχόν  προβαλλόμενο  επιχείρημα ότι ως  εντεταλμένος  Σύμβουλος  ο κ. Βίνης  συνεχίζει  να διατηρεί  τις αρμοδιότητες που είχε πριν δεν πείθει ,  μια και δεν  αποτελεί  πλέον μέλος  της Εκτελεστικής Επιτροπής  του Δήμου, η οποία  απαρτίζεται από τους αντιδημάρχους  και το Δήμαρχο και η οποία   ασκεί  συντονιστικό επιτελικό ρόλο και είναι ουσιαστικά  η ηγέτιδα της δημοτικής  διακυβέρνησης.
2. Σε ποιον αντιδήμαρχο  έχει ανατεθεί ή θα  ανατεθεί  η αρμοδιότητα  της Δ.Ε. Παμβώτιδας;
  Σημειώνεται ότι ο ρόλος  του εντεταλμένου συμβούλου  είναι  να επικουρεί
το Δήμαρχο και αντιδήμαρχο στην άσκηση των καθηκόντων τους, οι οποίοι είναι  οι φορείς της Εκτελεστικής εξουσίας.
   Μια  απάντηση θα ήταν χρήσιμη  για την  εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και, κυρίως,  για την άρση  της διάχυτης απογοήτευσης  που επικρατεί  στους δημότες  για  συνεχή υποβάθμιση  του πρώην  Δήμου Παμβώτιδας , ο οποίος, ας μη ξεχνούμε, έδωσε  τη νίκη στον κ. Φίλιο στις δημοτικές εκλογές, και αυτό γιατί  δεν εκπροσωπείται στο προαναφερόμενο σημαντικό  συλλογικό όργανο ο πρώην δήμος Παμβώτιδας εξαιτίας της οικειοθελούς παραίτησης του κ. Βίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου