Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Ιωαννιτών: Μειώσεις τελών ¨πουρμπουαρ¨, με το βλέμμα στις εκλογές.

Ο Δήμαρχος κ. Φίλιος  έχει  το βλέμμα  στραμμένο σε ό,τι θα κάνει εντύπωση και όχι στα ουσιαστικά θέματα.  Η ενέργειά του να εξαγγείλει μειώσεις   στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το προκελογικό έτος 2014 νομίζω ότι  ενισχύει και  συμπληρώνει τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες  έχουν  συνηθίσει να βλέπουν την ενεργοποίηση των δημάρχων όσο πλησιάζουν δημοτικές εκλογές.

 
Είπαμε:«Οι πολιτικάντηδες σκέφτονται 
τις επόμενες εκλογές. Οι πραγματικοί 
πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες γενιές».





































































































































































Δεν θα μπω σήμερα σε αναλύσεις των οικονομικών δεδομένων για τα προηγούμενα έτη 2011,12 και 2013 που πιστοποιούν τη διαχειριστική  ανεπάρκεια και τις ευθύνες της Δημ Αρχής , αλλά  θα σταθώ μόνο  στο συνολικό όφελος που προκύπτει για τους πολίτες από την οριζόντια  μείωση για όλο το 2014  των τελών καθαριότητας και φωτισμού.


   Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του αρμόδιου αντιδημάρχου το όφελος  ανέρχεται στο ποσό των 377.691,00 ευρώ,   δηλαδή , περίπου  σε τρία (3) ευρώ  για κάθε δημότη όλο το έτος.  Σαφώς και δεν  πρόκειται για μείωση , ανάλογη βεβαίως της προβολής που έτυχε, αλλά για προεκλογική φωτοβολίδα ή καλύτερα για ένα  ¨πουρμπουαρ¨   από το δήμαρχο στους δημότες με προφανή στόχο να τον ευχαριστήσουν στις επικείμενες εκλογές!


   Νομίζω ότι θα ήταν περισσότερο ηθικό  ο φέρελπις  αντ/ρχος  να είχε προτείνει την επιστροφή του όποιου  κατασκευασμένου  πλεονάσματος  για διάθεση στους ανέργους, ευπαθείς ομάδες  κλπ και όχι στους έχοντες . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου