Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Μπέγκας διέσωσε προεκλογικά το κοινωνικό πρόσωπο της Δημ. Αρχής.

        Ο αντιδήμαρχος οικονομικών  κ. Μανταλόβας  εξάγγειλε τον προηγούμενο μήνα  τη λήψη απόφασης  για την έγκριση  της οριζόντιας μείωσης των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας συνολικού ποσού 377.691,00 ευρώ,  που αντιστοιχεί σε τρία (3) ευρώ  ετησίως για κάθε δημότη. 
   Στη συνέχεια  άλλαξε  την απόφασή του  μπροστά  στην κατακραυγή και την αδικία   για την οριζόντια και  ισοπεδωτική  μείωση των τελών .
Την αποκατάσταση της εξόφθαλμης  αδικίας που  υπέστησαν με την  αρχική απόφαση  οι άνεργοι  , οι ευπαθείς ομάδες , οι  πολύτεκνοι κλπ , ο αντιδήμαρχος  έσπευσε  εκ των υστέρων  να  θεραπεύσει με νέα απόφαση , καθιερώνοντας  το κοινωνικό τιμολόγιο .
  Το πλεόνασμα   για το συμβολικό κοινωνικό τιμολόγιο βρέθηκε  μέσα από τη μείωση των εξόδων  συνολικού ποσού  196.000 ευρώ     που αφορούν  τη μείωση της εισφοράς των  δήμων  προς το Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων  ύστερα  από  συμφωνία του αρμόδιου αντιδημάρχου  με τον πρόεδρο  του Φορέα  κ. Μπέγκα .
     Και εδώ  βρίσκεται η είδηση! Το λάθος του  αντιδημάρχου οικονομικών   και η αθέτηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής,   ήλθε  να διορθώσει και να  αποκαταστήσει η ευαισθησία  που υπέδειξε  ο κ. Μπέγκας  με την εξοικονόμηση του παραπάνω μικρού ποσού μέσα από  τη μείωση της εισφοράς  των δήμων προς τον ΦΟΣΔΑ.
   Μακάρι να εξελιχθούν τα οικονομικά στοιχεία, όπως έχουν  υπολογιστεί ,  αν και το πρόβλημα δε λύνεται μόνο με την περικοπή των ανταποδοτικών δαπανών. Η λύση βρίσκεται αλλού , αλλά  η δημ. Αρχή  είναι ανήμπορη  αφού συνεχίζει την  ανεπάρκειά της και κυρίως την εμπεδωμένη πελατειακή πολιτική της. 
  Οι δηλώσεις όμως του αντιδημάρχου ότι δεν σώζουμε τις οικογένειες και τα νοικοκυριά  με τη μικρή για τον καθένα ξεχωριστά  μείωση , οδηγεί  τους πολίτες σε μαύρες  σκέψεις και σε θυμό  εξαιτίας του  τριπλάσιου ταμειακού  ελλείμματος  σε σχέση με τις συνολικές  μειώσεις  των τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου